Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și exprimă îngrijorarea față de ”atitudinea iresponsabilă a actualului Guvern și a premierului Ion Chicu”

  • 23 Decembrie 2020 14:55
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și exprimă îngrijorarea față de ”atitudinea iresponsabilă a actualului Guvern și a premierului Ion Chicu”

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte deputații Partidului Șor și transfugi de la Partidul Democrat, își exprimă îngrijorarea față de ”atitudinea iresponsabilă a actualului Guvern și a premierului Ion Chicu”, deoarece acesta nu ar fi pregătit o eventuală foaie de parcurs privind acțiunile viitoare, după ce și-a anunțat demisia.

”În pragul iernii, în plină pandemie de coronavirus și criză economică, pe fundalul protestelor agricultorilor, care cer cu disperare ajutor din partea statului și un plan concret de redresare a situației din domeniul agriculturii, țara riscă să intre în colaps. Cetățenii așteaptă rezolvarea urgentă a problemelor stringente cu care se confruntă Republica Moldova și tratarea cu maximă responsabilitate”, se arată în declarația formațiunii.

Platforma ”Pentru Moldova”, care a votat împreună cu PSRM mai multe legi considerate controversate și contestate la Curtea Constituțională, subliniază că actualul Parlament trebuie dizolvat și că sunt necesare alegeri anticipate. Totodată, ”forțele politice sunt obligate să asigure o administrare eficientă a treburilor țării, în contextul instabilității politice până și după alegerile parlamentare, perioadă care va dura cel puțin jumătate de an”, se mai arată în declarație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău