Platforma parlamentară Pentru Moldova, constituită oficial

  • 19 Noiembrie 2020 14:01
Platforma parlamentară Pentru Moldova, constituită oficial

Constituirea platformei parlamentare Pentru Moldova a fost anunțată astăzi, 19 noiembrie, în plenul Parlamentului. Aceasta este formată din cei șase deputați care au plecat recent din grupul parlamentar Pro Moldova și se declarau neafiliați, precum și din deputații Partidului Șor, transmite IPN.

Deputatul Sergiu Sîrbu, care este secretarul platformei, a declarat că scopul este de a promova o agendă amplă, așteptată de către oameni. „Deputații care au aderat la Platforma Pentru Moldova vor susține și vor vota toate proiectele bune pentru cetățeni, pentru oameni, pentru Moldova. Mizăm pe aceeași abordare din partea tuturor fracțiunilor parlamentare”, a notat Sergiu Sîrbu.

Într-un comunicat de presă al Partidului Șor se precizează că fracțiunea parlamentară a formațiunii va funcționa în continuare cu drepturi depline în Parlament. „Aderarea la platforma parlamentară Pentru Moldova nu înseamnă dispariția fracțiunii Partidului Politic „Șor”, dar conjugarea eforturilor în vederea adoptării proiectele de legi așteptate de cetățeni și necesare țării”, se mai spune în comunicat.

Cei șase deputați care au plecat de la Pro Moldova sunt: Sergiu Sîrbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Elena Bacalu.

Partidul Șor are în Parlament nouă deputați, inclusiv Ilan Șor, care nu se prezintă la ședințe din vara anului 2019, precum și Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care au aderat la formațiune în luna mai 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău