Platforma online | Municipiul Chișinău și raionul Hâncești - cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19

  • 20 Martie 2020 11:38
Platforma online | Municipiul Chișinău și raionul Hâncești - cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19

Începând de astăzi, 20 martie, în Republica Moldova este activă o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de COVID-19.

Potrivit datelor publicate pe această platformă online , din totalul celor 49 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 înregistrate până acum în Republica Moldova, 19 sunt persoane din municipiul Chișinău și 14 – din raionul Hâncești. În raionul Soroca sunt 4 cazuri, 3 – la Ialoveni, câte 2 la Cantemir și Ștefan Vodă, și câte un caz la Cahul, Basarabeasca, Florești, Leova și Sângerei.

Cei mai mulți bolnavi, mai exact 11, au vârsta cuprinsă între 50-59 de ani, 10 au între 60-69 de ani, 9 între 30-39 de ani, 8 au vârsta între 20-29 de ani și 6 – între 40-49 de ani. O persoană infectată depășește vârsta de 70 de ani, un copil are sub 9 ani, iar 3 au între 10 și 19 ani. La această oră sunt 108 cazuri suspecte.

Platforma globală a fost adaptată pentru Republica Moldova de o companie locală la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Oficiul Coordonatorului Rezident ONU în Moldova.

În R. Moldova platforma va monitoriza mai mulți indicatori, printre care: numărul cazurilor de infecție confirmate și suspecte, numărul deceselor și numărul persoanelor recuperate. Datele sunt grupate după vârstă, sex, proveniență geografică, timpul înregistrării cazului, inclusiv cazurile confirmate în rândul femeilor însărcinate.

Platforma, care este una globală, fiind produsul comun al două entități din SUA, poate fi vizualizată pe site-ul Ministerului Sănătății.

Aici puteți urmări live cum evoluează situația.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău