Platforma Națională a Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic condamnă deciziile adoptate în Parlament pe 3 decembrie 2020

  • 07 Decembrie 2020 09:24
Platforma Națională a Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic condamnă deciziile adoptate în Parlament pe 3 decembrie 2020

Platforma Națională a Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic condamnă cu vehemență abuzurile comise de majoritatea parlamentară, formată din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Șor și grupul Pentru Moldova, în ședința plenului Parlamentului din 3 decembrie 2020, când au fost adoptate cu încălcarea flagrantă a procedurii legislative proiecte de legi de importanță majoră pentru securitatea economică, socială și informațională a țării.

Derularea evenimentelor la ședința în plen a luat caracteristicile unor înțelegeri dintre clanurile cu interese obscure aflate la putere, punând în pericol relațiile externe cu partenerii strategici Statele Unite, Uniunea Europeană și România, camuflând schemele de corupție în proiectul de lege a bugetului și subminând securitatea statului prin proiecte de legi ce alimentează scindarea pe criterii etnice, stimulează separatismul și federalizarea Republicii Moldova, se subliniază în declarația Platformei Naționale a Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic.

Niciunul dintre proiecte nu a fost supus expertizei anticorupție și nu a fost consultat public. La fel, au lipsit avizele comisiilor parlamentare de profil și avizul Guvernului. Proiectele au fost votate în regim de urgență, deși nu vizează subiecte urgente. Platforma Națională a Societății Civile constată că majoritatea deciziilor adoptate pe 3 decembrie 2020 au scopul de a submina rolul noului Președinte ales al Republicii Moldova și îndeamnă deputații în parlament să respecte cu strictețe legea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău