Platformă municipală de ajutor pentru refugiații din Ucraina

  • 14 Martie 2022 12:02
Platformă municipală de ajutor pentru refugiații din Ucraina

Primăria municipiului Chișinău a lansatv o platformă de informare și ajutor pentru refugiații din Ucraina - help.chisinau.md. Persoanele interesate pot accesa informații despre servicii, centre de plasament, asistență medicală, educație, activități pentru copii, locuri de muncă, rechizite bancare pentru contribuții în susținerea refugiaților. De asemenea, poate fi accesată informația despre lucrurile necesare refugiaților, dar și despre posibilitățile de a deveni voluntar, transmite IPN.

„Va fi o conexiune și cu platforma elaborată de autoritățile centrale pentru a maximiza efortul de informare și asistență. Cum spuneam, platforma va prezenta informații actualizate în funcție de datele noi și de necesități. Depunem toate eforturile pentru ca să gestionăm această situație operativ și pentru a oferi aceste informații operativ, actual și veridic. Pe platformă vor fi introduse pentru a putea fi accesate și celelalte resurse naționale”, a declarat primarul Ion Ceban la ședința operativă de luni.

Edilul a menționat că până astăzi, în circa 40 de școli au fost înscriși 291 de elevi din Ucraina, iar alți 21 de copii merg la grădinițe. De asemenea, în sistemul municipal au fost angajate trei cadre didactice și un medic.

Legat de donații pentru refugiați, exisă un depozit unde sunt adunate haine, încălțăminte, produse igienice. Întrucât refugiații sunt cazați nu doar în centrele de plasament, ci și în familii, municipalitatea vrea să elaboreze un mecanism prin care să distribuie și persoanelor fizice o pungă cu cele necesare. Mai exact, bunurile urmează să fie acordate în baza pașaportului și cu o evidență strictă. Procedura de distribuire va fi lansată până la sfârșitul săptămânii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău