Platforma lexjustice.md va fi închisă, iar legis.md va fi îmbunătățită ( Bizlaw.md)

  • 24 Septembrie 2019 11:09
Platforma lexjustice.md va fi închisă, iar legis.md va fi îmbunătățită ( Bizlaw.md)

Platforma lexjustice.md urmează a fi închisă pentru că nu se mai actualizează de mult timp, iar noua platform – legis.md va fi îmbunătățită, scrie Bizlaw.md

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Olesea Stamate, în cadrul unei ședințe de consultare publică privind SIA ”Registrul de stat al actelor juridice" pe platforma www.legis.md.

Ministrul Justiției a declarat că vechea platformă a ”Registrului de stat al actelor juridice" www.lexjustice.md, va fi închisă, dat fiind faptul că acesta nu se actualizează de mai mult timp și duce utilizatorii în eroare.

Totodată, directorul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), Gheorghe Nicolaescu, a menționat că noul ”Registru de stat al actelor juridice" urmează a fi îmbunutățit pe aspecte ce țin de interfață, de asemenea, pe aspecte legate de motorul de căutare, astfel încât, să fie creat un registru comod, accesibil, simplu în utilizare atât pentru profesioniștii care apelează deseori în activitatea profesională la legislația actelor normative din Republica Moldova, cât și pentru cetățenii simpli.

Concomitent, directorul ARIJ a evidențiat faptul că legis.md în versiunea actualizată, este unica resursă informațională de legislație și acte juridice din Republica Moldova, prin intermediul căreia poate fi accesată o anumită lege, cod sau oricare alt act legislativ în redacția la fiecare modificare.

Pe parcursul ședinței de consultări publice au fost abordate propuneri, opinii și sugestii ale reprezentanților autorităților publice și reprezentanților societății civile.

În vederea îmbunătățirii, perfecționării și dezvoltării bazei tehnice și de program, de asemenea, pentru formarea corectă și consistentă a ”Registrului de stat al actelor juridice" din Republica Moldova, reprezentanții Ministerului Justiției au colectat recomandările și obiecțiile participanților la ședință și urmează să se stabilească în ce măsură și cum pot fi realizate îmbunătățirile discutate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău