Platforma „Educație online” a fost completată cu extensia „educatieinteractiva.md”

  • 26 Ianuarie 17:47
Platforma „Educație online” a fost completată cu extensia „educatieinteractiva.md”

Primăria capitalei a anunțat astăzi 26 ianuarie, că biblioteca digitală „Educațieonline.md” a fost completată cu o nouă extensie: www.educatieinteractiva.md, destinată profesorilor, elevilor și părinților din învățământul general.

Potrivit autorităților municipale, conținutul nou creat poate fi utilizat gratuit, în baza unui cont. Interfața este ușor de utilizat, fiecare activitate fiind însoțită de un scurt tutorial video cu explicații suplimentare. Extensia este disponibilă în limbile română și rusă.

De asemenea, elevul poate să-și testeze cunoștințele, să exerseze propriul ritm și să însușească materialul predat într-un mod interactiv și distractiv. Totodată, fiecare părinte cu copii de vârstă școlară, devine un partener de încredere al școlii, exersând împreună cu copilul, în mediul familial, materialul predat în clasă. La fel, în luna februarie va fi lansată aplicația mobilă www.educatieinteractiva.md, care va permite elevilor să utilizeze activitățile interactive direct de pe telefoanele mobile.

În toamna anului trecut au fost desfășurate peste 120 de activități de formare în întreaga țară, prin intermediul formatorilor locali și la nivel de raioane. În urma instruirilor, extensia www.educatieinteractiva.md are peste 13 600 de utilizatori înregistrați și peste 31 mii de activități create la toate disciplinele, de la nivel preșcolar la treapta liceală.

Extensia www.educatieinteractiva.md, ca parte integrală a Bibliotecii digitale „Educație online”, a fost lansată de Direcția generală educație, tineret și sport în noiembrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău