Platforma Demnitate și Adevăr propune majorarea pensiei minime la 2500 de lei

  • 21 Septembrie 2020 11:34
Platforma Demnitate și Adevăr propune majorarea pensiei minime la 2500 de lei

Platforma Demnitate și Adevăr propune majorarea pensiei minime la 2500 de lei.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat într-o conferință de presă, că pentru acest lucru sunt necesare de 3,5 miliarde de lei și că în următorii patru ani pot fi obținute venituri suplimentare la buget de 20 de miliarde lei prin atragerea investițiilor străine, strivirea schemelor de corupție, combaterea economiei tenebre, impozitarea suplimentară a unor luxuri.

Andrei Năstase a criticat guvernarea pentru faptul că pensiile vor fi indexate cu doar un procent de la 1 octombrie și cere revizuirea modului de indexare a pensiilor.

”Astăzi suntem cu toții martorii unei bătăi de joc de oamenii în etate cărora li se promite o majorare de un procent. Iată asta face guvernul lui Dodon, minte oamenii iar mai apoi le propune o majorare de un procent. Este o blasfemie, o bătaie de joc, este continuarea genocidului  social”, a declarat Andrei Năstase.

Din acest an, pensiile sunt indexate de două ori, în aprilie și în octombrie. Astfel, de la 1 aprilie pensiile au fost indexate cu 4,83%, coeficientul de indexare constituind media creșterii anuale a indicilor prețurilor de consum pentru ultimii 3 ani. Iar de la 1 octombrie, pensiile urmează ca să fie indexate cu 1,07%.

La sfârșitul anului trecut, Parlamentul a votat indexarea pensiilor de două ori pe an pentru persoanele cu pensii ce nu depășesc nivelul minim de existență. Ulterior, a fost schimbată legislația și a fost aprobată indexarea pensiilor de două ori pe an, pentru toți beneficiarii, indiferent de mărimea pensiei. Proiectul a fost criticat atunci de opoziție pe motiv că ar fi în defavoarea persoanelor cu pensii mici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău