Platforma Demnitate și Adevăr optează în continuare pentru formarea unui Guvern pe care să-l conducă și să-și asume programul de guvernare

  • 04 Iunie 2020 12:53
Platforma Demnitate și Adevăr optează în continuare pentru formarea unui Guvern pe care să-l conducă și să-și asume programul de guvernare

Platforma Demnitate și Adevăr optează în continuare pentru formarea unui Guvern pe care să-l conducă și să-și asume programul de guvernare, a declarat astăzi liderul formațiunii, Andrei Năstase/

El susține că Platforma DA nu negociază crearea unei noi alianțe majoritare, dar este gata să prezinte o garnitură guvernamentală când vor exista suficiente voturi pentru a demite cabinetul Chicu și să voteze un nou Guvern.

În același timp, Andrei Năstase spune că nu va purta niciodată negocieri cu liderul Pro Moldova, Andrian Candu, pentru că Platforma DA nu poate discuta principii cu „un domn nu are principii”. „Dacă își imaginează cineva că președintele Comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare, mă refer aici la domnul Slusari, va sta la masa de negocieri cu cel vizat de raportul Comisiei, mă refer aici la domnul Candu, tratat acolo ca figurând în furtul miliardului, vă spun de pe acum că greșește”, a declarat Andrei Năstase.

În altă ordine de idei, liderul Platformei DA, a reconfirmat că este candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale. „I-am repetat de mai multe președintelui Dodon că de această dată voi fi pe listă și nu voi lipsi de la întâlnirea din toamna acestui an în fața cetățenilor. Orice alte speculații până la decizia finală a Platformei DA nu este altceva decât un alt context care să hrănească propaganda oligarhică”, a menționat Andrei Năstase.

Recent, în cadrul unui live pe Facebook, președintele Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că formațiunea poartă discuții PAS și Platforma DA privind eventualitatea unui nou Guvern. Deputatul a mai spus că aceste discuții nu pot fi calificate drept negocieri, dar a arătat dispus să analizeze chiar și opțiunea susținerii candidaturii lui Andrei Năstase pentru funcția de premier.

 

Amintim că după ce mai mulți deputați au părăsit Partidul Democrat și s-au alăturat grupului „Pro Moldova” sau Partidului Șor a fost vehiculată posibilitatea destrămării actualei majorități PSRM-PDM. Deocamdată coaliția de guvernare are 52 de mandate și mai beneficiază și de votul independentului Alexandr Oleinic.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău