Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă la reluarea protestelor masive

  • 26 Decembrie 2017 11:55
Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă la reluarea protestelor masive

Platforma Demnitate și Adevăr propune reluarea protestelor masive pentru a obține de la guvernare publicarea completă a raportului Kroll2 privind investigațiile referitor la fraudele bancare din 2014, finalizarea cât mai urgentă a procesului în dosarul pe numele lui Ilan Shor și anularea legii prin care banii fraudați de la cele trei bănci au fost convertiți în datorie de stat.

Reprezentanții PDA au declarat astăzi, într-o conferință de presă, că prin publicarea parțială a raportului Kroll2, în ajunul sărbătorilor de iarnă, guvernarea ar încerca de fapt să mușamalizeze dosarul și să-i protejeze pe cei implicați.

„Guvernarea vrea să uităm de furtul miliardului”, a declarat liderul PDA, Andrei Năstase.

„Protestele sunt unica armă pașnică, proteste de durată care ar demonstra că cetățenii nu acceptă ce se întâmplă aici”, a declarat reprezentantul formațiunii, Chiril Moțpan.

Banca Națională a publicat săptămâna trecută fragmente din cel de-al doilea raport Kroll dezvăluie cum au fost furați banii din sistemul bancar moldovenesc, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Acesta relevă faptul că principalul beneficiar al fraudei bancare de proporții din Republica Moldova ar fi Ilan Șor și un grup de 77 de companii afiliate lui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău