Platforma de programare online la vaccinare a întâmpinat defecțiuni tehnice

  • 19 Mai 2021 15:04
Platforma de programare online la vaccinare a întâmpinat defecțiuni tehnice

Platforma de programare online la vaccinare a întâmpinat, chiar de la lansare, defecțiuni tehnice, dar cât de curând posibil va fi repusă în funcțiune. Autoritățile dau asigurări că probleme majore nu sunt, iar programarea va fi disponibilă curând, a precizat Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexei Ceban a menționat că autoritățile își propun ca, până la sfârșitul anului, rata de vaccinare să acopere 70% din populația eligibilă pentru vaccinare. „Un scenariu optim pentru a atinge această țintă ar fi de a vaccina în jur de 50-70 mii de persoane pe săptămână, în dependență de capacitatea centrelor de vaccinare”, a spus medicul-epidemiolog.

Întrebat despre termenele de expirare a loturilor de vaccin AstraZeneca, medicul ANSP a spus că au existat loturi de vaccinuri cu diferite termene de valabilitate. „A fost un lot care expira la sfârșitul lunii mai, dar s-a utilizat. Acum, avem loturi care expiră în iunie și iulie. După ritmul de vaccinare nu există riscuri de pierdere a vaccinului”, a  declarat Alexei Ceban

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău