Platforma de ajutor pentru refugiații din Ucraina „Dopomoga.gov.md” a înregistrat peste 2,6 mln de accesări

  • 01 Martie 2023 12:39
Platforma de ajutor pentru refugiații din Ucraina „Dopomoga.gov.md” a înregistrat peste 2,6 mln de accesări

Timp de un an, platforma guvernamentală de ajutor pentru refugiații din Ucraina „Dopomoga.gov.md” a înregistrat peste 2,6 milioane de accesări, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Guvernare Electronică, pagina Dopomoga a fost lansată în cadrul Campaniei Naționale „Moldova pentru pace” de către Guvernul R. Moldova și a devenit cea mai importantă sursă de informare și suport pentru cetățenii ucraineni care și-au găsit refugiul pe teritoriul țării noastre, scrie sursa citată.

Astfel, peste 500 mii de utilizatori unici au accesat pagina, căutând informații despre adăpost, hrană, servicii medicale, transport, consultanță juridică, ajutor financiar, activități pentru copii, încadrare în câmpul muncii, măsurile întreprinse de autorități, societate civilă, organizații private, simpli cetățeni în sprijinul refugiaților și alte informații utile sistematizate pe platformă din surse veridice și oficiale. Cele mai populare secțiuni ale site-ului, conform statisticilor privind vizitatorii, sunt: „Obțineți IDNP”, „Asistență financiară”, „Locuințe”, „Pentru copii”, „Lista organizațiilor care oferă asistență nefinanciară” și altele.

În medie fiecare utilizator individual a folosit site-ul de cel puțin patru ori. Peste 80% au accesat platforma de pe dispozitive mobile, iar ceilalți de pe computere desktop. Cei mai mulți vizitatori care au consultat pagina s-au înregistrat din țări precum: Ucraina, Polonia, România, Germania, SUA, Marea Britanie, Olanda, Austria și Italia.

Pe 1 martie anul trecut, resursa informațională www.dopomoga.gov.md a fost creată în termen record - 5 zile, prin efortul comun al Agenției de Guvernare Electronică, echipa de voluntari ai unei bănci comerciale și cu susținerea partenerilor: Agenția de Cooperare Germană, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ Moldova și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare.

Pagina „Dopomoga.gov.md” este actualizată continuu cu noi compartimente și categorii de informații în funcție de evoluția situației din regiune, nevoile refugiaților și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău