Platforma DA va contesta la CCM prevederile „care nu au nicio legătură cu situația de criză”, pentru combaterea coronavirusului, asumate de Guvern

  • 06 Aprilie 2020 13:55
Platforma DA va contesta la CCM prevederile „care nu au nicio legătură cu situația de criză”, pentru combaterea coronavirusului, asumate de Guvern

Deputații Platformei DA vor contesta la Curtea Constituțională câteva prevederi ale legii care ce conține măsuri în contextul crizei legate de răspândirea Coronavirusului asupra cărora și-a angajat răspunderea Guvernul.

Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari a precizat, în cadrul unui briefing, că vor fi contestate prevederile din proiectul de lege care se referă la activitatea magazinelor duty free la intrarea în țară, amânarea implementării unor prevederi ale legii privind combaterea fumatului, excluderea unor taxe pentru industria extractivă.el susține că ar exista „interesul obscur al unor persoane care stau în spatele acestei decizii” și că există riscul ca în contextul luptei cu coronavirusul să fie aplicate „coronascheme”.

Alexandru Slusari a precizat că Platforma DA nu va ataca la Curtea Constituțională întreaga lege, dar numai anumite prevederi ale acesteia.

Anterior, ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța a negat că guvernarea ar fi introdus chestiuni care nu au nicio legătură cu situația de criză și că ar fi promovate anumite interese economice. Alexandru Slusari a declarat încă că explicațiile nu au fost convingătoare.

Deși urma că premierul să prezinte în ședința în plen proiectul, procedura nu a avut loc deoarece majoritatea parlamentară nu s-a prezentat la ședință. Cu toate acestea, socialiștii susțin că legea va intra în vigoare.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău