Platforma DA solicită autorităților să publice raportul Kroll 2

  • 11 Decembrie 2017 13:55
Platforma DA solicită autorităților să publice raportul Kroll 2

Liderii Platformei Demnitate și Adevăr le solicită autorităților să publice raportul Kroll 2 privind investigarea fraudei bancare de proporții înainte de sosirea la Chișinău a misiunii de evaluare din partea Uniunii Europene.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat astăzi într-o conferință de presă, în contextul celor 28 de condiționalități impuse de Bruxelles pentru deblocarea ajutorului de 100 de milioane de euro, că pentru prima dată acordarea finanțării din partea UE depinde de îndeplinirea unui număr atât de mare de condiții.

"Este o premieră ca în relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană acordarea finanțării macro-financiare să depindă de îndeplinirea unui număr extins de condiții de ordin politic, juridic, financiar-economic, anti-corupție și bună guvernare a sectorului public”, a declarat Andrei Năstase.

Partidul Democrat nu a comentat deocamdată declarația liderului Platformei DA.

Pe lângă publicarea raportului Kroll 2, Platforma DA le mai  solicită autorităților să renunțe la eliberarea de răspundere penală, sub paravanul decriminalizării activităților economice, a persoanelor culpabile din sectorul bancar, precum și anularea sistemului mixt de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău