Platforma DA îl cheamă la raport pe ministrul de interne Pavel Voicu

  • 17 Ianuarie 2020 12:11
Platforma DA îl cheamă la raport pe ministrul de interne Pavel Voicu

Deputatul Chiril Moțpan de la fracțiunea ACUM Platforma DA i-a solicitat ministrului de interne să prezinte un raport privind acțiunile de prevenire a infracțiunilor și accidentelor rutiere.

Fostul președinte al comisiei parlamentare pentru securitate a declarat într-o conferință de presă că îl așteaptă pe Pavel Voicu să vină cu un raport săptămâna viitoare, la ședința comisiei.

Un alt deputat al Platformei DA, Inga Grigoriu, a făcut o interpelare la MAI și a cerut statistica infracțiunilor și crimelor comise în ultima perioadă. Nivelul de criminalitate îi îngrijorează pe deputații PPDA care învinuiesc de inacțiune conducerea ministerului de interne.

Acum o săptămână, ministrul Pavel Voicu a prezentat statistica crimelor raportate în primele nouă zile ale noului an. Datele arată că polițiștii au înregistrat 352 de infracțiuni, dintre care două omucideri, zece vătămări intenționate, patru violuri, șapte jafuri și o tâlhărie.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri s-a produs chiar în noaptea de revelion. Un tânăr de 20 de ani din Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut de către doi cunoscuți. În urma rănilor, băiatul a decedat la spital.

Anul trecut, au fost raportate 29 664 de infracțiuni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău