Platforma DA | După ce R.Moldova a ratat iresponsabil cele 60 de milioane de euro din Acordul cu România, există riscul iminent ca să rateze și finanțarea din partea UE și FMI

  • 29 Martie 2021 14:40
Platforma DA | După ce R.Moldova a ratat iresponsabil cele 60 de milioane de euro din Acordul cu România, există riscul iminent ca să rateze și finanțarea din partea UE și FMI

După ce Republica Moldova a ratat iresponsabil cele 60 de milioane de euro din Acordul cu România, riscul iminent este să rateze și cele 500 de milioane de dolari de la FMI și cele 100 milioane de euro de la UE. Declarația a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Potrivit lui, este îngrijorător și regretabil mesajul diplomatic pe care România este obligată, din cauza iresponsabilității decidenților moldoveni, să-l transmită Republicii Moldova. Dincolo de sistarea finanțării, este vorba și despre faptul că România nu are cu cine discuta aici, la Chișinău. În opinia sa, nu există un guvern plenipotențiar responsabil și cu grijă de oameni, unica entitate care era în drept să semneze prelungirea acest acord.

Andrei Năsatase consideră că, indiferent care vor fi narativele propagandei, trebuie sa fie foarte clar pentru fiecare cetățean că acest semnal este unul foarte prost la nivel european. În aceasta configurație politică păstrată de încăpățânarea decidenților la vârful statului de a accepta soluția corectă și rațională a unui guvern pro-european responsabil, suntem țintuiți la periferia Europei. „Nu poți sa dai foc la țara de dragul unui partid politic, de dragul excepționalității politice a unuia sau altuia. Am spus de mai multe ori ca asta se va întâmpla. Nu a interesat pe nimeni, s-a strigat vreme de 5 luni de zile anticipate, fără a se oferi soluția constituțională”, a adăugat Andrei Năstase.

În situația creată, consideră liderul Platformei DA, singura soluție rațională este instaurarea unui guvern responsabil și competent, pentru scoaterea țării din criza generalizată în care se afla și organizarea după standardele democratice a alegerilor anticipate.

Andrei Năstase a făcut apel către decidenții din Republica Moldova, să „părăsească această abordare și ofere țării șansa unui guvern cu drepturi depline”. În opinia sa, dacă nu va exista o schimbare imediată de abordare, vor urma și alte vești foarte rele pentru țară și pentru oameni. El a făcut un apel către Igor Dodon, „să nu mai țină captivă țara în acest joc de putere”, să renunțe la nominalizarea făcută de el (PSRM) și Șor (Partidul Șor) și să ofere șansa unui guvern corect.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău