Platforma DA denunță situația extrem de gravă din sistemul medical. Andrei Năstase: „Avem în fruntea țării un guvern incompetent, care trebuie să plece imediat”

  • 09 Septembrie 2020 11:59
Platforma DA denunță situația extrem de gravă din sistemul medical. Andrei Năstase: „Avem în fruntea țării un guvern incompetent, care trebuie să plece imediat”

Platforma Demnitate și Adevăr denunță situația extrem de gravă din sistemul medical din Republica Moldova în legătură cu pandemia de COVID-19.

Într-o conferință de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a acuzat actuala guvernare că ar promova un management și o strategie de combatere a noului coronavirus - dezastruoase, iar pacienții cu boli cronice nu ar mai avea  acces la tratament adecvat.

Politicianul susține că nu toate spitalele mari din țară trebuiau transformate în puncte pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Potrivit lui, de această decizie s-ar face vinovată Agenția Națională de Sănătate Publică și conducerea sa, care nu a militat pentru testarea în masă.

El mai susține că și comportamentul iresponsabil al lui Igor Dodon și incapacitatea guvernului de a gestiona această situație au dus la agravarea crizei COVID-19.

„Avem în fruntea țării un guvern incompetent, care trebuie să plece imediat”, a mai spus Andrei Năstase.

Reprezentanții ANSP și nici Igor Dodon nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Reprezentanții Platformei DA susțin că la ședința Parlamentului vor introduce un amendament prin care medicii să poată primi în continuare alocația unică de 16 mii, în cazul în care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău