Platforma DA continuă campania de colectare a semnăturilor pentru referendum

  • 05 Ianuarie 2016 12:32
Platforma DA continuă campania de colectare a semnăturilor pentru referendum

Campania de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului în vederea alegerii și demiterii președintelui în mod direct de către cetățeni, demarată de către reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr în urmă cu 3 săptămâni, continuă în Republica Moldova.Potrivit organizatorilor, în acest sens au fost deschise mai multe centre mobile de…

Campania de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului în vederea alegerii și demiterii președintelui în mod direct de către cetățeni, demarată de către reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr în urmă cu 3 săptămâni, continuă în Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, în acest sens au fost deschise mai multe centre mobile de colectare a semnăturilor în Chișinău, Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Ungheni, Orhei, Bălți, Șoldănești, Strășeni, Telenești, Hâncești, Fălești, Ialoveni, Nisporeni și Soroca.

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au lansat marți, 5 ianuarie, un apel către societatea civilă și mass media să se implice în reflectarea acestei inițiative.

Pentru inițierea unui referendum de modificare a Constituției sunt necesare cel puțin 360 de mii de semnături. Grupul de inițiativă, din care fac parte peste 700 de oameni, are la dispoziție cel mult trei luni pentru a le colecta. 

Ultimele sondaje arată că peste 90 la sută din populația Republicii Moldova se pronunță pentru alegerea președintelui prin vot direct.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău