Platforma DA cere revizuirea tarifelor pentru serviciile acordate de ASP

  • 06 Mai 2021 10:32
Platforma DA cere revizuirea tarifelor pentru serviciile acordate de ASP

Platforma DA cere revizuirea urgentă a tarifelor pentru serviciile acordate de Agenția Serviciilor Publice (ASP), după ce acestea au fost modificate la sfîrșitul anului trecut de Guvernul Chicu.

Alexandr Slusari, vicepreședintele partidului, spune că înainte de a demisiona, guvernul Chicu ne-a lăsat „o bombă cu ceas”. La 22 decembrie 2020, s-a adoptat o hotărâre, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor ASP, prevede că majoritatea acestor tarife crește de câteva ori, potrivit unui comunicat al   Platformei DA.

Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate. De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. „Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori!”, menționează vicepreședintele Platformei DA.

În acest context, Alexandr Slusari și Platformei DA cer de la guvernul interimar și ASP explicații și revizuirea urgentă a tarifelor.

Alexander Slusari califică aceste majorări drept „o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău