Platforma DA cere instituirea unui moratoriu pe închiderea instituțiilor școlare în perioada pandemică și revederea metodelor de calcul a bugetelor pentru instituțiile de învățământ

  • 03 Septembrie 2020 12:04
Platforma DA cere instituirea unui moratoriu pe închiderea instituțiilor școlare în perioada pandemică și revederea metodelor de calcul a bugetelor pentru instituțiile de învățământ

Platforma Demnitate și Adevăr cere instituirea unui moratoriu pe închiderea instituțiilor școlare în perioada pandemică și revederea metodelor de calcul a bugetelor pentru instituțiile de învățământ, pentru a nu permite formarea unor deficite sau excedente bugetare.

Aceste măsuri ar urma să fie instituite pentru a preveni închiderea școlilor de la sate, a declarat liderul formațiunii, Andrei Năstase.

El a făcut referire la situația a două gimnazii din satele Ciutești și Vulcănești din Nisporeni, închise în luna mai, prin decizii ale Consiliului raional. Consiliul însă și-a abrogat hotărârile inclusiv datorită intervenției consilierilor Platformei DA. Potrivit lui Andrei Năstase aceeași situație se atestă însă și în alte localități.

„Zeci de școli se închid în toată Moldova din cauza lipsei de competență dar și a populismului acestui guvern. Politicile proaste în domeniul bugetar au falimentat zeci de gimnazii mici în toată țara. Creșterea salariului profesorilor, fără ca acestea să fie însoțite de creșterea totală a bugetelor, au generat deficite încă la începutul primăverii. Mii de profesori s-au pomenit fără salarii pentru câteva luni. Soluția identificată de guvern și transmisă autorităților raionale este ca aceste gimnazii să fie închise”, a declarat Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău