Platforma DA cere efectuarea auditului la Moldovagaz începând cu anul 1999

  • 10 Februarie 2022 12:45
Platforma DA cere efectuarea auditului la Moldovagaz începând cu anul 1999

Platforma Demnitate și Adevăr solicită modificarea Legii privind efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale la Moldovagaz, începând cu anul 1999.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, „în perioada fondării întreprinderii, în anul 1999, după ce Guvernul Republicii Moldova a cedat Federației Ruse controlul asupra sistemului național de gazoducte, au avut loc mai multe tranzacții. De asemenea, în perioada 2001-2009, din contul bugetului de stat, bugetelor locale și contribuțiilor populației au fost construite multiple rețele care au fost transmise Moldovagaz, iar statutul juridic al acestora rămâne unul incert”.

Platforma DA susține că în prezent Curtea de Conturi a cerut de la S. A. Moldova-Gaz documentele doar pentru ultimii cinci ani.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat recent Legea privind efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale, care permite Curții de Conturi efectuarea auditului conformității investițiilor și cheltuielilor S.A. Moldova-Gaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău