Platforma DA cere ANTA să anuleze de urgență ordinul privind majorarea tarifelor la transportul interurban de pasageri

  • 09 Ianuarie 2020 12:00
Platforma DA cere ANTA să anuleze de urgență  ordinul privind majorarea tarifelor la transportul interurban de pasageri

Platforma DA cere Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA) să anuleze de urgență ordinul privind majorarea tarifelor la transportul interurban de pasageri. De asemenea, formațiunea anunță că va cere demisia ministrului Economiei, Anatol Usatâi, în baza unei moțiuni simple.

 

Deputații Platformei DA au declarat într-o conferință de presă că au primit mai multe plângeri de la cetățeni și că scumpirea bruscă a biletelor de călătorie cu 25 la sută a afectat în primul rând cele mai defavorizate pături sociale, precum persoanele cu dizabilități, studenții și pensionarii.  Ei solicită crearea unui grup de lucru cu participarea asociațiilor transportatorilor, sindicatelor și reprezentanților Guvernului și Parlamentului, care să propună modificări la legislație pentru demonopolizarea domeniului transportului public de pasageri și eliminarea transportul ilicit de pasageri.

Anterior, și Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut Guvernului să publice documentele prin care transportatorii și-au asumat investiți de modernizare a autobuzelor și microbuzelor, în schimbul majorării tarifelor, de la 1 ianuarie 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău