Platforma DA atenționează că pensiile ar putea să nu fie indexate în acest an din cauza actualului mecanism de calcul

  • 01 Martie 2021 10:25
Platforma DA atenționează că pensiile ar putea să nu fie indexate în acest an din cauza actualului mecanism de calcul

Pensiile ar putea să nu fie indexate în acest an din cauza actualului mecanism de calcul, atrage atenția Platforma Demnitate și Adevăr. Liderul formațiunii, Andrei Năstase a menționat astăzi, în cadrul unui briefing că, potrivit legislației, pensia se indexează în funcție de inflația medie din ultimul semestru al anului precedent. În al doilea semestru al anului trecut a fost înregistrată deflație de aproape 0,7%, ceea ce înseamnă că pensiile vor rămâne la fel.

În același timp, Platforma DA susține că și mecanismul de calcul al inflației este discriminatoriu în raport cu pensionarii cu venituri mici, întrucât produsele procurate cel mai des de această categorie de persoane s-au scumpit semnificativ mai mult decât rata generală a inflației.

Platforma DA propune ca indexarea să fie calculată în raport cu indicele prețurilor de consum la produse alimentare, medicamente și servicii comunale. Formațiunea anunță că urmează să înregistreze un proiect de lege în acest sens, solicitând aprobarea acestuia în regim de urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău