Platforma DA | Așteptăm să vedem dacă decizia judecătorească va fi sau nu atacată în instanța superioară

  • 18 Octombrie 2018 14:25
Platforma DA | Așteptăm să vedem dacă decizia judecătorească va fi sau nu atacată în instanța superioară

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au comentat astăzi hotărârea Judecătoriei Chișinău de anulare a procesului verbal prin care se constata că Andrei Năstase, candidat al Platformei DA la funcția de primar al capitalei, ar fi făcut campanie electorală în ziua alegerilor din 3 iunie. Într-o conferință de presă, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că mai întâi, trebuie să se vadă dacă ea va fi sau nu atacată în instanță superioară.

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au comentat astăzi hotărârea Judecătoriei Chișinău de anulare a procesului verbal prin care se constata că Andrei Năstase, candidat al Platformei DA la funcția de primar al capitalei, ar fi făcut campanie electorală în ziua alegerilor din 3 iunie.  Într-o conferință de presă, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că mai întâi trebuie să se vadă dacă ea va fi, sau nu, atacată în instanță superioară. Alexandru Slusari remarcă:

"Dacă nu va fi atacată decizia, noi putem să spunem că vom depune toate documentele necesare pentru a lupta pentru voturile cetățenilor. Dacă se deschide această cale de revizuire, noi vom încerca să fie revizuită această decizie, mai ales că este și o cerință francă din partea Uniunii Europene. Ce va fi vom vedea. Cu certitudine asta va dura o lună sau chiar două. Pentru noi este cert, că dacă Andrei Năstase va fi validat până la urmă, el a spus că nu vine doar pentru un an sau pe jumătate de an, el vine la Primărie pentru mai mult timp, are multe proiecte pentru Chișinău".

Procesul-verbal prin care s-a constatat că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, ar fi făcut campanie electorală în ziua alegerilor locale în municipiul Chișinău, a fost anulat printr-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău.

Reprezentantul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Ion Guzun, consideră că această decizia ar trebuie să fie urmată de revizuirea deciziilor instanțelor care au invalidat rezultatele scrutinului. În opinia juristului, dacă actul primar prin care s-a constatat o încălcare a fost declarat nul, înseamnă că și hotărârile judecătorești ulterioare trebuie să fie anulate și revizuite corespunzător.

Expertul CRJM a conchis că, astfel, sistemul politic și judecătoresc încearcă să-și spele păcatele și presiunile, ca urmare a invalidării votului democratic expirat.

Mandatul primarului ales al Chișinăului, Andrei Năstase a fost invalidat de instanțele de judecată din Republica Moldova, pe motiv că acesta ar fi făcut agitație electorală pe rețelele de socializare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău