Platforma DA anunță un protest de amploare după decizia CEC

  • 31 Martie 2016 13:49
Platforma DA anunță un protest de amploare după decizia CEC

Platforma ”Demnitate și Adevăr” anunță un protest de amploare după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat la 30 martie organizarea referendumului național ce vizează alegerea președintelui prin vot direct de către cetățeni, reducere numărului de deputați și lipsirea lor de imunitate parlamentară.Protestul ar urma să se desfășoare la 24 aprilie. Liderul Platformei DA,…

Platforma ”Demnitate și Adevăr” anunță un protest de amploare după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat la 30 martie organizarea referendumului național ce vizează alegerea președintelui prin vot direct de către cetățeni, reducere numărului de deputați și lipsirea lor de imunitate parlamentară.

Protestul ar urma să se desfășoare la 24 aprilie. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a calificat decizia CEC ca fiind influențată politic, ilegală și anticonstituțională și a declarat aceasta va fi atacată în instanță.

Comisia Electorală Centrală a adoptat o hotărâre ilegală, anticonstituțională și nepopulară. La comandă politică a nesocotit atât spiritul, cât și litera legii supreme în detrimentul unei inițiative civice și populare”, a a declarat Andrei Năstase.

Platforma DA a adunat peste 400 de mii de semnături pentru fiecare dintre propunerile ce urmau a fi scoase la referendum. Membrii Comisiei Electorale Centrale au argumentat refuzul de a iniția plebiscitul prin faptul că nu au fost adunate câte 20 de mii de semnături din fiecare raion.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău