Platforma DA a decis pe cine va susține la alegerile parlamentare noi

  • 09 Februarie 2020 14:24
Platforma DA a decis pe cine va susține la alegerile parlamentare noi

În urma consultărilor interne, în special ale structurilor locale și ale consiliului politic al Organizației teritoriale Hâncești, Biroul Politic Național al Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA) a decis astăzi, 9 februarie, să-l susțină pe candidatul independent, Grigore Cobzac, în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38.

„Platforma Demnitate și Adevăr nu poate ignora faptul că Dl Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forțelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția nr. 38 și în condițiile unui scrutin neliber și inegal a avut sprijinul popular, obținănd locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului”, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

Despre Grigore Cobzac, Platforma DA susține că „are o bogată experiență regională și parlamentară, este unul din adversarii declarați ai regimului oligarhic”.  „Totodată, facem un apel către alte partide proeuropene și naționale autentice să gândească strategic și să acționeze local. Iar acest îndemn înseamnă să aibă tăria de a-și retrage  candidații proprii, garantând astfel condițiile necesare pentru victoria candidatului independent, Grigore Cobzac, întro circumscripție în care se va vota pentru decuplarea de pericolul Igor Dodon și de mascotele sale politice”, se mai arată în comunicat. 

Amintim că Grigore Cobzac a fost exclus din Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) după ce a decis să candideze independent la alegerile parlamentare noi. Astfel, candidatul PAS la acest scrutin este fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău