Platforma comună de dialog a deputatelor și-a reluat activitatea

  • 26 Noiembrie 2019 17:44
Platforma comună de dialog a deputatelor și-a reluat activitatea

Platforma comună de dialog a deputatelor din Parlament s-a întrunit, marți, 26 noiembrie, în prima ședință în noul format.

În cadrul evenimentului, președinta legislativului, Zinaida Greceanîi, a menționat că platforma trebuie să vină cu inițiative importante pentru cetățeni, în primul rând în domeniul protecției sociale, încât oamenii să simtă utilitatea activității femeilor parlamentare, transmite IPN.

La ședință au participat, de asemenea, ambasadoarea Suediei Anna Lyberg, reprezentanta rezidentă PNUD în Moldova Dima Al-Khatib, și reprezentanta interimară de țară a UN Women, Milana Rikanovic.

Într-un comunicat de presă al Parlamentului se menționează că participantele Platformei au primit asigurări din partea partenerilor de dezvoltare de tot suportul necesar pentru facilitarea activității acesteia.

Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova a fost constituită în 2015 și are drept scop stabilirea unei comunicări între doamnele deputate, pentru o mai bună cooperare în promovarea subiectelor de interes comun din societate.

În Parlamentul Republicii Moldova fiecare al patrulea deputat este femeie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău