Plarforma ”Seed Forum international” lansată la Chișinău

  • 26 Mai 2015 15:29
Plarforma ”Seed Forum international” lansată la Chișinău

Un forum, menit să susțină tinerii întreprinzători în dezvoltarea afacerilor a fost lansat marți, 26 mai, la Chișinău.

Parte a ”Seed Forum international”, organizație non-profit, cu sediul în Norvegia, platforma are scopul de a oferi oportunități, dar și informația necesară pentru dezvoltarea capacităților de prezentare a ideilor de afaceri într-un mod atractiv viitorilor investitori.

În cadrul evenimentului, 7 companii din domeniile IT, publicitate, servicii, educație și industrie, selectate în prealabil, au avut ocazia să își prezinte proiectele de afaceri, în speranța de a atrage potențialii investitori pentru lansarea și dezvoltarea ideii.

Printre aceștia se numără și Victor Cazac, un tânăr întreprinzător în domeniul colectării și reciclării deșeurilor tehnologice. El a declarat că a pornit afacerea în 2013, cu un capital inițial de 2000 de euro și speră să găsească susținători pentru a-și extinde rețeaua în peste 50 de localități din Republica Moldova.

Potrivit directorului general al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, în cadrul proiectului  reprezentanții ”Seed Forum Moldova” vor familiariza tinerii întreprinzători cu principalele reguli, dar și mecanisme de formulare și prezentare a afacerii pentru a reuși să atragă investiții sau alte fonduri externe în scopul dezvoltării cu succes a proiectelor.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei, Stephane Bride, a menționat că pentru a deveni competitivă pe piețele internaționale, Republica Moldova are nevoie de idei de afaceri noi, inovative, care ar transforma-o într-o zonă atractivă pentru investitori.

Seed Forum Global este o rețea internațională ce prezintă companiile nou create investitorilor din peste 40 țări. Misiunea de bază a acesteia este  instruirea antreprenorilor și reducerea riscului investițional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău