Planul unioniștilor pentru ziua de 24 ianuarie. Evenimentele dedicate celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

  • 22 Ianuarie 2020 09:56
Planul unioniștilor pentru ziua de 24 ianuarie. Evenimentele dedicate celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române Infoprut.ro

Celebrarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române va aduna la Iași unioniștii din România și Republica Moldova. Aceștia vor organiza un Marș al Unioniștilor, marcat de momente de reculegere în memoria artizanilor Unirii Principatelor și coregrafice, printre care un drapel al României de 100 de metri.

Platforma Unionistă Acțiune 2012, împreună cu Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Frontul Patrioților Români din Iași, vor organiza Marșul Unioniștilor. Evenimentul va avea loc în data de 24 ianuarie, cu ocazia celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment cheie în formarea României moderne și început de drum pentru visul de aur al românilor de pretutindeni.

Marșul va porni la ora 11,00 de la Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din fața Palatului Culturii, deplasându-se la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii.

„În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România s-a născut la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor, considerăm că e un capitol de istorie a Țării care este încă necompletat, lipsind una dintre cele mai frumoase pagini, Basarabia. Dacă astăzi Cuza ar reveni printre noi ne-ar spune tuturor: „v-am prins cu România mică”, a declarat Ștefan Lupu, unul dintre organizatori.

Totodată, la Iași, începând cu ora 14,00, va avea loc Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor. Evenimentul va avea loc la Congress Hall, unde vor participa partide din Blocul Electoral UNIREA, alte formațiuni politice unioniste, deputați din primul Parlament al Republicii Moldova, dar și din actualul Legislativ, precum și reprezentanți ai asociațiilor unioniste.

Sursa: infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău