Planul Statelor Unite privind denuclearizarea Coreei de Nord în 365 de zile

  • 02 Iulie 2018 11:50
Planul Statelor Unite privind denuclearizarea Coreei de Nord în 365 de zile

Statele Unite au un plan ca, în decurs de un an, Coreea de Nord să renunțe la arsenalul nuclear.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, John Bolton, a dat ieri noi detalii privind calea către denuclearizarea Coreei de Nord, afirmând că Washingtonul a elaborat un program de dezafectare într-un an de zile a armelor de distrugere în masă nord-coreene: chimice, biologice și nucleare.

John Bolton a spus că secretarul de stat Mike Pompeo ar urma să discute în curând propunerea cu nord-coreenii. "The Financial Times" a informat că Pompeo va vizita saptămâna aceasta Coreea de Nord, dar Departamentul de Stat nu a dorit să confirme vizita. Cert este că emisarul american Sung Kim s-a întâlnit ieri la graniță cu oficialii nord-coreeni pentru a coordona agenda viitoarei vizite a lui Mike Pompeo în Coreea de Nord.

omunitatea americană intelligence nu știe cu siguranță câte ogive nucleare are Coreea de Nord. Agenția intelligence a Apărării estimează că în jur de 50, iar întreaga comunitate intelligence crede că Phenianul ascunde un număr necunoscut de arme nucleare, în special cele mai mici, tactice, în peșteri și instalații subterane, transmite RRA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău