Planul privind etichetarea electronică va fi prezentat săptămâna viitoare

  • 27 Februarie 08:53
Planul privind etichetarea electronică va fi prezentat săptămâna viitoare

Transportul public din Chișinău va fi reînnoit, planul privind etichetarea electronică va fi prezentat săptămâna viitoare, iar marcajul rutier va fi unul de calitate. Totodată, potrivit primarului Ion Ceban, în prezent, documentele pentru achiziția unor noi mijloace de transport sunt gata, iar acestea ar putea circula pe străzile Chișinăului în acest an, informează IPN.

„Suntem gata să cumpărăm 100 de autobuze, dar totul depinde de decizia Consiliului Municipal. În parcul de autobuze sunt 126 de autobuze, iar 75% sunt într-o stare deplorabilă. Doar vreo 30 mai pot fi folosite 2-3 ani”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii “Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Referitor la etichetarea electronică, primarul capitalei afirmă că taxatorii nu vor rămâne fără locuri de muncă. O parte dintre aceștia vor fi transferat pe posturile de controlori, iar o parte în cadrul viitoarelor parcări.

„În centrul capitalei vor fi amenajate zece mii de locuri de parcare, încă 500 de locuri de parcare în jurul Parcului „La Izvor”, sunt doar câteva din planificările noastre. Parcările din centrul capitalei vor fi cu plată. Este un proces complicat, care urmează să fie pus pe picioare”, a adăugat Ion Ceban.

Referitor la prețurile mari la energia termică, edilul precizează că Primăria nu are nicio legătură cu acestea.

„Nu ne stă în puterea noastră. Acțiunile Termoelectrica reprezintă un transfer de imagine negativă asupra primăriei. Prerogativele noastre sunt compensațiile, pe care le plătește municipalitatea pentru unii locuitori. Noi tot vrem ca locuitorii să plătească mai puțin, dar asta depinde de alte organe de conducere”, afirmă oficialul.

Despre protestele operatorilor de rute de microbuz din Chișinău, Ion Ceban a menționat că unii agenți economici își doresc că facă profit pe spatele cetățenilor, lucru care nu va fi permis de Primărie. Primarul spune că aceste acțiuni de protest reprezintă un șantaj față de instituția pe care o conduce. 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,1 m/s
Sun
23
Mon
22
Tue
24
Wed
24
Thu
19

Curs oficial BNM 08 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0000
USD 16.6157 -0.0000
RON 4.0694 -0.0000
UAH 0.6000 -0.0000
RUB 0.2261 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău