Planul Primăriei Chișinău: Taxe duble pentru cazinouri și magazine online, iar unele plăți achitate de agenții economici vor fi majorate (TV8)

  • 10 Mai 2020 13:20
Planul Primăriei Chișinău: Taxe duble pentru cazinouri și magazine online, iar unele plăți achitate de agenții economici vor fi majorate (TV8)

Mai multe taxe achitate de agenții economici care activează pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi majorate. Autoritățile capitalei au propus modificarea deciziei, aprobate de Consiliul Municipal Chișinău în decembrie 2019, prin care au fost stabilite taxele pentru anul 2020, informează TV8.md.

Potrivit sursei citate, taxa pentru amplasarea panourilor publicitare va fi majorată de la 700 la 1000 de lei anual pentru fiecare metru pătrat. Iar pentru dispozitivile publicitare amplasate în zona istorică a Chișinăului, în perimetru străzilor Alexei Mateevici, Pan Halipa, Ismail, Albișoara, Mihai Viteazul, Alexei Sciusev și Vasile Lupu, taxa se propune a va fi de 1200 de lei pentru un metru pătrat.

Autoritățile municipale intenționează să dubleze taxele pentru cazinouri. Proprietarii acestora vor plăti în 2020 jumătate de milion de lei, față de 200 de mii de lei cât a fost stabilit la finele anului trecut.

Taxele pentru sălile cu automate de jocuri de noroc vor fi anual 250 de mii de lei, față de 190 de mii de lei, aplicate acum.

Se propun a fi  dublate și taxele pentru comercializarea produselor din tutun și produse conexe. Unitățile comerciale ar putea plăti  cu 10 000 de lei mai mult pentru fiecare aparat de casă la care se comercializează produse din tutun. Acum taxa suplimentară este de 5000 de lei.

Citiți integral materialul pe TV8

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău