Plîngău, despre decizia de a retrage sprijinul politic pentru membrii Platformei DA din CMC: Partidul se disociază de declarațiile lor, de voturile lor și le solicită să-și depună mandatele de consilier

  • 21 Decembrie 2022 13:32
Plîngău, despre decizia de a retrage sprijinul politic pentru membrii Platformei DA din CMC: Partidul se disociază de declarațiile lor, de voturile lor și le solicită să-și depună mandatele de consilier

Biroul Politic Permanent al Partidului Platforma DA a luat decizia de a retrage sprijinul politic pentru fracțiunea din Consiliul municipal Chișinău, inclusiv pentru Andrei Năstase, care a fondat acest partid. Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că partidul „se disociază de consilierii municipali, de declarațiile lor, dar și de voturile lor” și le-a solicitat „să-și depună mandatele de consilier”, după ce aceștia au aprobat aseară câteva proiecte urbanistice zonale, care nu respectă normele, transmite Radio Chișinău.

Decizia de a retrage sprijinul politic Fracțiunii Platforma DA a fost luată după abaterile de la cursul politic promovat de Platforma DA, a declarat președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, pe pagina sa de Facebook. Totodată, el a solicitat organelor de anchetă să investigheze acuzații declarațiile despre corupție și înțelegeri dubioase în Primăria Chișinău:

„Am atenționat, deja foștii colegi de partid, despre un eventual vot pentru aceste proiecte controversate. I-am atenționat că voi solicita Biroului Politic Național retragerea sprijinului politic întregii fracțiuni în cazul în care vor recurge la aranjamente cu socialiștii și cu primarul municipiului Chișinău Ion Ceban pentru a vota aceste PUZ-uri. În momentul de față, prin decizia Biroului Politic Național al Platformei DA putem constata că procesul de resetare internă a Platformei DA a luat sfârșit. În viitorul apropiat, prin decizia Biroului Politic Național va fi convocată, după sărbătorile de iarnă, ședința Consiliului Național Politic pentru a accelera procesul de pregătire pentru campania locală. Aceste voturi, date de consilierii municipali, deja foștii colegi, nu reprezintă poziția partidului. Partidul se disociază de consilierii municipali, se disociază de declarațiile lor, se disociază de voturile lor și le solicită să-și depună mandatele de consilier”, a declarat Dinu Plîngău.

Secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc a menționat în ședința de astăzi, 21 decembrie, că în Consiliul Municipal din Chișinău mai sunt doi consilieri care în continuare se conduc de valorile partidului și nu votează proiecte dubioase în Chișinău, iar ceilalți nu trebuie să mai fie asociați cu Platforma DA:

„Biroul Politic Permanent a luat decizia de a retrage sprijinul politic pentru fracțiunea platformei DA din CMC. În acest context, solicităm să nu mai fie asociat partidul cu voturile din cadrul Consiliului Municipal și să nu fie folosită denumirea partidului în cadrul activității consiliului municipal de către persoanele cărora le-a fost retras sprijinul politic. Solicităm consilierilor municipali care au ajuns în CMC pe lista partidului platforma Demnitate și Adevăr și la moment nu mai  împărtășesc viziunile și valorile partidului să-și depună mandatul de consilier municipal. Iar pentru presă vreau să fac o concretizare. În consiliul municipal din Chișinău mai sunt doi consilieri care au venit de pe lista platformei DA, Cristina Jitari și Aliona Doruș, acestea în continuare se conduc de valorile partidului, nu votează proiecte dubioase și construcții supraetajate în Chișinău”, a spus  Liviu Vovc.

În ședința de marți, 20 decembrie, consilierii socialiști, cei de la Platforma DA,  PCRM, PUN, PD, Partidul Șor și unii independenți au votat mai multe Planurile Urbanistice Zonale care nu ar respecta normele, iar Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a eliberat aviz general. Ministrul Andrei Spânu a anunțat că va sesiza Oficiul Cancelariei de Stat Chișinău pentru a verifica legalitatea acestor documente.

Amintim și anterior au avut loc disensiuni în cadrul Platformei DA, din cauză că reprezentanții acestei formațiuni din CMC au votat proiecte controversate, printre care și cel legat de terenul din fața magazinului UNIC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău