Plan de colaborare moldo-română în domeniul apărării, semnat la București

  • 26 Aprilie 2018 12:34
Plan de colaborare moldo-română în domeniul apărării, semnat la București

Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naționale din România au semnat Planul bilateral de cooperare pentru anul 2018. Planul prevede activități comune de instruire și pregătire pentru militarii din Republica Moldova și cei din România, acordarea de asistență din partea Guvernului român pentru continuarea procesului de reformă și modernizare a sectorului de apărare al Chișinăului și are ca obiectiv consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

Pentru anul curent, colaborarea moldo-română pe segmentul de apărare se va axa pe intensificarea exercițiilor și antrenamentelor cu participarea militarilor ambelor armate, creșterea numărului de burse pentru ofițerii și subofițerii Armatei Naționale în instituțiile de profil din România, inclusiv în domeniul medicinei militare, precum și expertiză în implementarea programelor de dezvoltare a învățământului sprijinite de NATO. 

Documentul a fost semnat de Secretarul de Stat în domeniul politicii de apărare și cooperării internaționale, Dumitru Mînzărari, și omologul său român, Mircea Dușa, în cadrul Reuniunii Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării, desfășurată la București.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău