PL va sesiza procuratura în cazul Ciaika

  • 30 Decembrie 2019 17:51
PL va sesiza procuratura în cazul Ciaika

Partidul Liberal va sesiza procuratura privind finanțarea PSRM din Federația Rusă, în cazul preluării companiei „Media Invest Service” de către Igor Ciaika, fiul procurorului general rus.

Dorin Chirtoacă a scris pe Facebook despre faptul că televiziunile care aparțin companiei „Media Invest Service” sunt afiliate lui Igor Dodon, iar faptul că ele au fost preluate de un cetățean rus demonstrează că socialiștii ar fi finanțați de la Moscova.

Milionarul Igor Ciaika a preluat 51 la sută din firmă de la Vadim Ciubara despre care Dorin Chirtoacă spune că este doar un interpus.

„Având în vedere ca toți ne dăm seama că de fapt aceste posturi, „Accent TV”, „NTV”, etc. îi aparțin lui Dodon, iar Ciubara nu este decât un om de paie, apare problema nedeclarării acestor active. Prin urmare, Dodon a anunțat pe 26 decembrie, ceea ce urma să facă tot el pe 27 decembrie, prin intermediul lui Ciubara, și anume să-i vândă televiziunile lui Ciaika. Iată o dovadă a finanțării din Rusia, atât până la apariția televiziunilor, cât și în prezent.”, a scris Dorin Chirtoacă.

Contractul a fost semnat pe 27 decembrie la doar o zi după ce președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că „Accent TV” și „Primul în Moldova” va avea proprietari din Rusia.

„Dacă este vorba de o afacere privată, între un cetățean al R. Moldova și un cetățean al Rusiei, atunci, Dodon nu trebuie nici să cunoască, nici să fie implicat. Cu atât mai mult, nu are cum să anunțe ce urmează să se întâmple între acele persoane, care la rândul lor pot fi cercetate pentru acțiuni ilegale, de subminare a R. Moldova.”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Canalul „Primul în Moldova” a început anul acesta să retransmită emisiunile postului tv rusesc „Pervîi Canal”. „Accent TV” și „Primul în Moldova” sunt gestionate de „Telesistem TV SRL” care din 2015 este proprietatea firmei rusești „Media Invest Service”, fondată și administrată de Vadim Ciubara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău