PL va cere anularea alegerilor din Chișinău. Ion Ceban ar fi mituit alegătorii

  • 09 Decembrie 2019 09:50
PL va cere anularea alegerilor din Chișinău. Ion Ceban ar fi mituit alegătorii

Fostul primar al municipiului Chișinău, liderul PL Dorin Chirtoacă, a anunțat că va depune un demers la Procuratură în care va cere anularea rezultatelor alegerilor deoarece actualul primar Ion Ceban ar fi mituit alegătorii.

„Noi vom cere anularea rezultatelor alegerilor pentru că a mituit alegătorii la Cruzești, dând o mie de euro la biserică. Preotul a confirmat. Aceasta este mită electorală în timpul campaniei electorale, iar sancțiunea este excluderea din campanie”, a declarat Dorin Chirtoacă după ședința de la Primărie.

„Vom depune demers la procuratură. Organele electorale nu și-au făcut treaba. Trebuie să-și facă acuma treaba organele de urmărire penală”, a declarat Dorin Chirtoacă, care a candidat la alegerile din această toamnă.

Dorin Chirtoacă, care este în prezent consilier municipal, l-a acuzat pe Ion Ceban că ar fi comis fraude în calitatea sa de primar. El s-a referit la reparația din cabinetul primarului, despre care Ion Ceban a declarat că nu este efectuată din bani publici, dar de către „niște prieteni”. 

Consiliera în comunicare a lui Ion Ceban, Natalia Ixari, a declarat că acesta nu comentează declarații politice. „Dl primar nu comentează declarațiile politice ale unor aleși locali care măcar nu-și onorează obligațiunea de a veni la ședințele Consiliului municipal.”

Iar în privința acuzațiilor de corupție, Natalia Ixari a declarat că se vor pronunța organele de drept.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău