PL: Se încearcă scoaterea Pietrei comemorative a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist din PMAN

  • 07 Iulie 2020 16:21
PL: Se încearcă scoaterea Pietrei comemorative a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist din PMAN

Partidul Liberal (PL) atenționează că se încearcă a fi scoasă Piatră comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Potrivit unui comunicat al formațiunii, dacă acum câteva luni în urmă, o asociație obștească a făcut o primă tentativă de lichidare a monumentului, iată că în prezent alte așa-numite asociații obștești încearcă același lucru: Sindicatul Colaboratorilor din Organele de Forță și ”Nașa Rodina Maldova”, cerându-i primăriei să scoată monumentul din Piața Marii Adunări Naționale!

„Se vede cu ochiul liber, că aceste tentative vin de la socialiștii lui Ivan Ceban și a lui Igor Dodon, prin tot felul de asociații apropiate de aceștia și care promovează direct imperialismul rus în cea mai primitivă formă”, susțin reprezentanții PL.

Fracțiunea Partidului Liberal din CMC condamnă „aceste acțiuni vădit extremiste care nu țin cont de realitățile istorice și care au drept scop a mușamaliza teroarea sovietică precum și ocupația rusească în Basarabia”.

„Nu vom permite sub nicio formă atentarea la adevărul istoric prin tot felul de cereri absurde venite de la entități apropiate ideologic de Kremlin și partidul socialiștilor. Cerem primarului socialist IV. Ceban să nu se atingă de monumentele noastre!”, conchid liberalii. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău