PL condamnă poziția lui Igor Dodon față de localitățile care au semnat pentru Unire

  • 01 Februarie 2018 15:10
PL condamnă poziția lui Igor Dodon față de localitățile care au semnat pentru Unire

Liberalii condamnă poziția președintelui Igor Dodon, care a cerut instituțiilor de stat să intervină în cazul localităților care au semnat public pentru unirea cu România. Potrivit președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Igor Dodon încurajează separatismul și dorește federalizarea Republicii Moldova. Liberalii au solicitat deputaților să inițieze un referendum pentru revocarea șefului statului, transmite IPN.

Mihai Ghimpu susține că Igor Dodon a început să-i intimideze pe aleșii locali pentru faptul că aceștia și-au spus punctul de vedere într-un stat democratic, unde fiecare poate să-și manifeste liber voința politică. Declarația președintelui vine să stranguleze această democrație. Mihai Ghimpu spune că Igor Dodon este cel care încalcă foarte des Constituția și trebuie pedepsit.

Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL, a declarat că în lupta cu unionismul Igor Dodon este ajutat, într-un mod sau altul, de partidul de guvernământ. El i-a încurajat pe reprezentanții autorităților locale să-și manifeste poziția, prin declarații sau sub o altă formă, inclusiv în spațiul public. PL le promite asistență juridică gratuită reprezentanților autorităților publice locale care vor fi discreditați de Igor Dodon.

Câteva sate din Republica Moldova au semnat un document simbolic de unire cu România. Primele au fost satele Parcova și Fântâna Albă, în data de 24 ianuarie. Exemplul a fost urmat de Feștelița din Ștefan-Vodă, comuna Opaci din Căușeni, Ruseștii Noi, Bardar, Ulmu și Văsieni din raionul Ialoveni.

Președintele a solicitat rapoarte de la instituțiile abilitate: SIS, MAI, Procuratura Generală și a dispus convocarea Consiliului Suprem de Securitate, pentru a lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate, potrivit șefului statului, împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău