ELECTORALA 2019 | PL cere excluderea PSRM din cursa electorală, acuzând implicarea lui Igor Dodon. Reacția socialiștilor

  • 04 Februarie 2019 12:42
ELECTORALA 2019 | PL cere excluderea PSRM din cursa electorală, acuzând implicarea lui Igor Dodon. Reacția socialiștilor

Partidul Liberal va depune astăzi la Comisia Electorală Centrală o sesizare prin care va cere excluderea Partidului Socialiștilor din campania electorală, pentru că încalcă legislația electorală.

Într-o conferință de presă, liderul PL, Dorin Chirtoacă, a spus că președintele Igor Dodon, deși a declarat că nu participă în campanie, a anunțat sprijin deschis pentru socialiști. Liberalii au mai declarat că există implicare directă în campanie din partea Federației Ruse, făcând referire la așa-zisa amnistie a cetățenilor moldoveni care lucrează în F. Rusă și exportul mărfurilor moldovenești spre Moscova.

Pe de altă parte, socialiștii au negat că Igor Dodon ar face campanie pentru ei. Reprezentanții PSRM au mai replicat că Dorin Chirtoacă ar trebui să ispășească pedeapsa pentru fărădelegile făcute cât timp era la Primăriei.

Partidul Socialiștilor a declarat într-o conferință de presă că sub paravanul alegerilor parlamentare, în R. Moldova s-ar încerca, sub paravanul alegerilor, comiterea unui nou furt bancar de proporții. Într-o conferință de presă, socialiștii fac referire la faptul că se pregătește vânzarea a două bănci și îndeamnă guvernarea să nu permită aceste tranzacții. Ei au atras atenția că în campania electorală se întâmplă mai multe fărădelegi, precum utilizarea banilor publici de către unele partide.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău