PL a elaborat un proiect de modificare a Constituției. Ce prevede acesta?

  • 18 Octombrie 2018 09:52
PL a elaborat un proiect de modificare a Constituției. Ce prevede acesta?

Partidul Liberal a elaborat un proiect de modificare a Constituției, care prevede  introducerea în Constituție a vectorului de integrare europeană ca obiectiv strategic de dezvoltare, inițiativă a majorității parlamentare, și inițiativa PL și PLDM privind modificarea denumirii limbii oficiale în română.

„O să vedem poziția majorității, a președintelui Parlamentului, dar este clar pentru noi că mergem pe aceeași poziție: deputații PL votează și proiectul majorității parlamentare, dar așteptăm susținerea majorității de a vota și modificarea art 13, astfel îndeplinind hotărârea Curții Constituționale”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

El a precizat că a discutat acest subiect și cu Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, care susțin poziția PL.

Amintim că Parlamentul a discutat vineri proiectul majorității parlamentare de amendare a Constituției, dar președintele Parlamentului a decis amânarea votului pentru astăzi, deoarece toate grupurile parlamentare de opoziție au anunțat că nu vor susține inițiativa. PL și PLDM condiționează susținerea proiectului cu votarea de către majoritatea parlamentară a modificării art. 13.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău