Pizza, hamburgerii și cartofii prăjiți revin în meniurile școlilor din SUA

  • 18 Ianuarie 14:14
Pizza, hamburgerii și cartofii prăjiți revin în meniurile școlilor din SUA

Pizza, hamburgerii și cartofii prăjiți vor fi incluse din nou în meniurile cantinelor din colegiile americane, la ordinul președintelui american Donald Trump, care a anulat standardele nutriționale impuse de fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, informează sâmbătă EFE, preluat de Agerpres.

Mai mult, Trump a luat această decizie chiar de ziua de naștere a lui Michelle, care a împlinit vineri 56 de ani și care în cei opt ani la Casa Albă a luat mai multe măsuri pentru a combate obezitatea infantilă.

Noile reguli vor permite școlilor să reducă din cantitatea de legume și fructe care trebuie inclusă în meniul școlar. Totodată, școlile vor putea reduce varietatea de alimente proaspete oferite elevilor.

Propunerea de reformă federală a fost prezentată vineri de o agenție a Departamentului Agriculturii din SUA, a cărei responsabilitate este să stabilească meniurile pentru cei aproape 30 de milioane de elevi din cele 99.000 de școli.

"Școlile și districtele școlare continuă să ne spună că încă se aruncă multe alimente și că este nevoie de o mai mare flexibilitate pentru a le oferi elevilor alimente nutritive și apetisante. I-am ascultat și ne-am pus pe treabă", a declarat secretarul agriculturii, Sony Perdue, citat într-un comunicat de presă.

Noile norme au fost denunțate de grupuri preocupate de nutriția minorilor, precum "Asociația pentru o Americă mai sănătoasă", în care Michelle Obama deține poziția de președinte onorific. Într-un comunicat, directoarea asociației, Nancy E. Roman, a declarat că noile norme reprezintă "un pas în direcția greșită" și a apreciat că, "lăsând politica deoparte, știința a demonstrat că trebuie crescut consumul de fructe și legume" pentru efectul lor favorabil asupra sănătății, mai ales pentru copii.

În contrapartidă, alte grupuri, precum Consiliul Național al Cartofului, au salutat noile norme. Consiliul menționat, un grup de presiune care militează pentru creșterea consumului de cartofi, a scris pe Twitter că acest produs conține mari cantități de proteine, fibre și carbohidrați de care "copiii de vârstă școlară au nevoie pentru a avea succes la școală".

De când a ajuns la Casa Albă, în ianuarie 2017, Trump a relaxat standardele privind alimentația în școli.

În SUA, peste o treime dintre adulți și circa 18% dintre persoanele cu vârste între 2 și 19 ani sunt obeze, potrivit ultimelor date ale Centrului de Control și Prevenire a Bolilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:2,6 m/s
Sat
21
Sun
21
Mon
19
Tue
18
Wed
16

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău