Piteștiul devine capitala lalelelor, în acest sfârșit de săptămână

  • 20 Aprilie 2018 17:01
Piteștiul devine capitala lalelelor, în acest sfârșit de săptămână

La Pitești, se desfășoară, în perioada 20-22 aprilie, cea de-a 41-a ediție a Simfoniei Lalelelor. Anul acesta și-au anunțat prezența peste 350 de comercianți din țară și străinătate.

De aici cei interesați pot cumpăra diverse specii de flori, arbuști, semințe de flori și utilaje de grădinărit, dar și produse artizanale. Dacă vremea va fi bună, comercianții ar putea să rămână pe spațiile ocupate și săptămâna viitoare, a transmis corespondentul Radio România Antena Satelor, Constantin Pașol. Nu vor lipsi nici delegații din orașele înfrățite din Olanda, Palestina, Chișinău, Serbia, Turcia, precum și dintr-un oraș din Grecia. De asemenea, sunt așteptați în Pitești nouă ambasadori: cei ai Argentinei, Palestinei, Armeniei, Olandei, Japoniei, Mexicului, Vietnamului, Croației și Israelului. În plus, va fi prezent și un reprezentant al Ambasadei Chinei în București. Manifestarea începe, astăzi, 20 aprilie, la ora 10:30, în zona centrală, pe traseul Piața Primăriei – Casa Cărțiicu Parada Florilor care marchează, practic, debutul Simfoniei Lalelelor. 

În față se vor afla trei care alegorice la a căror realizare și-au adus contribuția voluntari din Olanda și din administrația locală. Tema principală este România în anul Centenarului Marii Uniri. 

În perioada manifestării au loc și spectacole de toate genurile. 

După un spectacol de muzică populară care începe în Piața Primăriei la ora 17:30 și care include și un grup de dansatori din Grecia, dar și artiști îndrăgiți precum Niculina Stoican, în seara zilei de sâmbătă, 21 aprilie, va avea loc un spectacol de muzică „tânără”. 
La ora 20 începe recitalul Irina Rimes, iar la ora 21, în premieră în Pitești, Andra. La ora 22.15 este programat un foc de artificii, iar apoi vor fi aprinse luminile fântânii muzicale din piață. Bugetul pentru ediția din acest an a Simfoniei Lalelelor este de 500.000 de lei, bazându-se pe fonduri proprii și sponsorizări. 

Expoziția dendro-floricolă de la Casa Cărții va putea fi vizitată gratuit.

Sursa: Antena Satelor

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău