Pirkka Tapiola exclude posibilitatea unui dialog în format trilateral Bruxelles – Chișinău – Moscova

  • 07 Martie 2017 08:18
Pirkka Tapiola exclude posibilitatea unui dialog în format trilateral Bruxelles – Chișinău – Moscova
Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE la Chișinău

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, exclude posibilitatea unui dialog în format trilateral Bruxelles – Chișinău – Moscova, sugerat de președintele Igor Dodon, transmite IPN.

„Noi avem relații bilaterale cu Republica Moldova și suntem gata pentru a discuta în continuare în acest format”, a declarat diplomatul european în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Pirkka Tapiola a declarat că Acordul de Asociere cu UE nu reprezintă un impediment pentru Republica Moldova de a reveni pe piața rusă. Totodată, oficialul european a subliniat că este mai mult în interesul Chișinăului să păstreze acest acord, deoarece „Republica Moldova reprezintă pentru UE o piață de desfacere foarte mică”.

 Șeful misiunii diplomatice europene a mai declarat că nu susține confruntările cu tematică geopolitică dintre reprezentanții puterii și liderii partidelor de la Chișinău, motivând că ”acestea distrag atenția de la implementarea reformelor și interesele cetățenilor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău