Pink Floyd -The Wall

  • 10 Aprilie 2012 09:58
Pink Floyd -The Wall

The Wall este al unsprezecelea album de studiou semnat Pink Floyd. Afost lansat ca un dublu album pe 30 noiembrie 1979, și ulterior a fost interpretat live, cu efecte de teatru elaborate special, și mai târziu adaptat pentru filmul regizat ...de Alan Park

The Wall este al unsprezecelea album de studiou semnat Pink Floyd. Afost lansat ca un dublu album pe 30 noiembrie 1979, și ulterior a fost interpretat live, cu efecte de teatru elaborate special, și mai târziu adaptat pentru filmul regizat ...de Alan Parker – Pink Floyd - TheWall. Albumul este o opera rock care îl are ca protagonist pe Pink, un caracter inventat de Waters și bazat pe el însuși, cu idei, posibil, provenite și din evenimentele din viața lui Syd Barrett. Experiența de viată a lui Pink începe cu pierderea tatălui său în timpul celui de-al doilea război mondial și continuă cu ridicolitatea, tirania și abuzul profesorilor din școală, cu mama exagerat de protectoare și, în final, cu deteriorarea și destrămarea căsătoriei sale. Toate contribuie la eventuala sa izolare auto-impusă de societate, reprezentată ca un zid metaforic. Iar fiecare din acele traume trăite de personaj reprezintă câte o cărămida din acel zid metaforic.
Albumul a fost lider în topul Billboard timp de 15 săptămâni, iar în 1999 a fost certificat de 23 de ori de platină. Acesta rămâne unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile în SUA. În întreaga lume, între anii 1979 și 1990, s-au vândut peste 19 de milioane de exemplare. În acest sens The Wall este al doilea album, lăsând-ul în față doar pe cel lansat în 1973 - The Dark Side Of The Moon. Revista Rolling Stone a plasat The Wall pe poziția 87 din lista sa a celor 500 cele mai mari albume din toate timpurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:6,69 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău