Pilotul militar ucrainean, acuzat de ruși că ar fi doborât avionul Boeing 777, s-a sinucis

  • 19 Martie 2018 15:29
Pilotul militar ucrainean, acuzat de ruși că ar fi doborât avionul Boeing 777, s-a sinucis

Pilotul militar ucrainean învinuit de Rusia că a doborât cursa MH17 a liniilor aeriene malaeziene, în iulie 2014, deasupra estului separatist al Ucrainei s-a sinucis cu un pistol, au anunțat media ucrainene, care citează poliția, transmite luni BBC.

Căpitanul Vladislav Voloșin respinsese acuzațiile ruse, calificându-le drept minciuni. Anchetatorii olandezi au conchis că avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam și Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă rusească Buk. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei și-au pierdut viața, amintește BBC.

Potrivit informațiilor din presă, Voloșin s-a împușcat în locuința sa din din orașul Nikolaev din sudul țării, la Marea Neagră. Considerat de Ucraina erou de război, tânărul de 29 de ani participase la 33 de misiuni de luptă cu avioane de atac Su-25 împotriva rebelilor separatiști sprijiniți de Rusia. Recent, el fusese însărcinat cu paza aeroportului din Nikolaev.

Membri ai familiei sale citați de media ucrainene au afirmat că se simțea deprimat. Rude ale sale se aflau în același apartament în momentul sinuciderii, duminică. A fost chemată salvarea, dar pilotul a murit la spital.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău