Piloții Lufthansa în GREVĂ: Circa 1.000 de zboruri anulate

  • 09 Septembrie 2015 10:57
Piloții Lufthansa în GREVĂ: Circa 1.000 de zboruri anulate

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, va anula miercuri aproximativ 1.000 de zboruri, inclusiv 52 de zboruri pe distanțe lungi, după ce sindicatul german al piloților, Cockpit, a declanșat a 13-a grevă din ultimele 18 luni, scrie Agerpres.

Lufthansa va putea opera numai 500 dintre cele 1.520 de curse aeriene planificate miercuri, după ce greva începută marți la zborurile pe distanțe lungi a fost extinsă și la cele pe distanțe scurte și medii, fiind afectați aproximativ 140.000 de pasageri.

Compania a dat asigurări că toate cursele aeriene ale subsidiarelor sale - Germanwings, Swiss, Austrian Airlines și Brussels Airlines - vor opera normal miercuri.

Marți, operatorul aerian a anulat 84 din cele 170 de zboruri pe distanțe lungi din cauza acțiunii de protest provocate de disputele privind salariile, beneficiile și reducerile de costuri,

Grevele repetate au costat Lufthansa peste 300 milioane de euro (335,5 milioane de dolari).

'Nu putem exclude noi greve săptămâna aceasta. De asemenea, sunt posibile noi acțiuni de protest în următoarele săptămâni', a avertizat, marți, purtătorul de cuvânt al sindicatului Markus Wahl.

Conducerea Lufthansa vrea să micșoreze costurile, transferând lunar un avion Germanwings către o nouă divizie low-cost numită Eurowings, cu sediul în Austria, unde nu se aplică legislația muncii din Germania.

Cockpit se opune intenției conducerii Lufthansa de a elimina sistemul de pensionare anticipată, care le permite piloților să iasă la pensie la 55 de ani. Astfel, piloții de la Lufthansa vor să mențină posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani, cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani. Sindicatul a fost de acord cu majorarea vârstei medii de pensionare a piloților la 60 de ani.

Lufthansa se confruntă cu dificultăți, în urma concurenței venite de la companiile low-cost, precum easyJet și Ryanair, și a companiei Etihad, din orientul Mijlociu, care a preluat o participație în grupul german Air Berlin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău