Pierderi de sute de mii de dolari, înregistrate de companiile din Transnistria din cauza rublei rusești

  • 25 Septembrie 2018 11:05
Pierderi de sute de mii de dolari, înregistrate de companiile din Transnistria din cauza rublei rusești

Reprezentanții companiilor din stânga Nistrului anunță că au suferit pierderi de sute de mii de dolari din cauza deprecierii rublei rusești.

Potrivit novostipmr.com, exportatorii susțin că din cauza ieftinirii acestei valute, produsele lor nu sunt competitive pe piața rusă și înregistrează pierderi.  Doar una dintre cele mai mari companii din regiune, „Elektromaș” a pierdut în perioada aprilie-august 200.000 de dolari din cauza că în contractele încheiate cursul valutar prevăzut era de 56 de ruble pentru un dolar, iar acum cursul este de 67 de ruble pentru un dolar. 

Și deținătorul companiei „InterȚentr-Lux”, Anatolie Dzernivici susține că din cauza rublei a înregistrat pierderi de 230.000 de dolari, menționănd că în următoarele luni vor trebuie să mprezine prețurile la produse pentru următorul an și vor include și aceste riscuri, însă, oricum, nu știe care va fi evoluția rublei rusești. 

Pe de altă parte, reprezentanții administrației de la Tiraspol dau asigurări că situația va fi una bună. Astfel, șeful „băncii centrale” din rgeiune, Vladislav Tidva, a declarat că valoarea de schimb a rublei rusești va fi de 64 de ruble pentru un dolar, iar rubla chiar ar putea să se aprecieze. 

Menționăm că rubla rusească s-a depreciat în august la minimul ultimilor doi ani, în contextul sancțiunilor impuse de SUA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău