Pierderi de 5 miliarde de dolari ale industriei cinematografice din cauza epidemiei cu noul coronavirus

  • 04 Martie 2020 19:00
Pierderi de 5 miliarde de dolari ale industriei cinematografice din cauza epidemiei cu noul coronavirus

Peste 70.000 de săli de cinema din China au rămas închise de săptămâni bune iar vânzările de bilete din perioada anului nou chinezesc, între 24 ianuarie și 23 februarie, înainte să se închidă cinematografele, abia a ajuns la 4,2 milioane de dolari, față de 1,76 miliarde de dolari în aceeași perioadă, în 2019. Cinefilii din Coreea de Sud, Italia și Japonia au fost marcați de apariția epidemiei astfel că specialiștii se așteaptă la pierderi de 5 miliarde de dolari.

Coreea de Sud a încheiat luna februarie cu încasări de 52 de milioane de dolari în cinematografe. În aceeași perioadă din 2019, încasările erau de 158 de milioane de dolari. Un oficial din partea

Comisiei Coreene de Film a comentat pentru Hollywood Reporter faptul că situația este mult mai gravă decât în 2015, când în zonă s-a manifestat o altă epidemie.

„Atunci, numărul de spectatori a scăzut cu peste 40%, dar nu a fost vorba de săli închise, iar piața și-a revenit după o lună. Lucrurile stau altfel pentru coronavirus. Nu prea vezi încasările zilnice scăzând sub 100.000, dar asta se întâmplă acum și perspectivele sunt imprevizibile”, a declarat oficialul coreean.

Și în Italia, după ce au fost înregistrate primele morți din cauza noului coronavirus, încasările din cinematografe au scăzut cu 44% după primul final de săptămână. Față de aceeași perioadă din 2019, italienii s-au trezit cu o scădere a încasărilor din cinematografe cu 76%.

Marile case de producție și-au regândit strategia de distribuție din cauza epidemiei. Disney a amânat premiera producției „Mulan”, în China, și în aceeași situație se află lansarea MGM/Universal pentru noul film din seria James Bond, „No Time to Die”.

Renee Zellweger a anulat turneul de promovare pe care trebuia să îl facă în februarie pentru a-și promova pelicula „Judy”, în Japonia. Gestul ei se pare că va fi imitat de Saoirse Ronan care nu ar mai ajunge în Țara Soarelui Răsare pe 27 martie pentru lansarea producției „Little Women”.

Industra cinematografică a raportat încasări record în 2019, înregistrând 42.5 miliarde de dolari.

Până la începutul lunii martie, nu mai puțin de 90.000 de persoane erau infectate cu COVID-19 și nu mai puțin de 3.000 de morți s-au înregistrat în întreaga lume.

Cele mai multe decese au avut loc în China, unde a apărut virusul, dar tot mai multe cazuri noi se înregistrează în alte țări, Coreea de Sud anunțând dublarea numărului de infecții într-un singur weekend.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău