FOTO | Doi miniștri, o singură cultură. Ziua Culturii Naționale marcate, în avans, la București, prin vernisarea unei expoziții de pictură despre Orheiul Vechi

  • 14 Ianuarie 2023 13:00
FOTO | Doi miniștri, o singură cultură. Ziua Culturii Naționale marcate, în avans, la București, prin vernisarea unei expoziții de pictură despre Orheiul Vechi

De Ziua Culturii Naționale, marcată anual la 15 ianuarie, pe ambele maluri ale Prutului, vineri, 13 ianuarie, la București, a avut loc vernisarea unei expoziții de pictură „Orheiul vechi”. La evenimentul organizat de către Ambasada Republicii Moldova în România în colaborare cu Centrul Cultural Mihai Eminescu au participat miniștrii Culturii Rep. Moldova și României, Sergiu Prodan și Lucian Romașcanu, scrie Radio Chișinău.

„În cadrul vizitei oficiale în România, m-a întâlnit cu dl. Adrian Dupu, Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), apoi cu Liviu Jicman, președinte al Institutului Cultural Român.

În cea de-a doua parte a zilei, am discutat cu Lucian N. Romașcanu, celălalt ministru al Culturii, care veghează bunul mers al lucrurilor de la București.

În seara zilei, am adus un tribut în avans Zilei culturii românești de pe ambele maluri de Prut, participând la vernisarea expoziției de pictură „Orheiul vechi”, organizate de către Ambasada Republicii Moldova în România în colaborare cu și la Centrul Cultural Mihai Eminescu.

„Orheiul Vechi” prin prisma pensulei și a imaginației a 20 de pictori din ambele țări e atât de diferit, dar la fel de frumos!”, a scris ministrul Culturii, Sergiu Prodan, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Culturii de la București, Lucian Romașcanu a menționat că va sărbători la Chișinău Ziua Lecturii, eveniment care, începând din acest an, de asemenea va avea loc pe ambele maluri ale Prutului în aceeași zi, la 14 februarie. 

 

„În pregătirea Zilei Culturii, care este sărbătoarea întregii națiuni, am avut placerea revederii cu celălalt ministru al culturii române, Sergiu Prodan de la Chișinău.

Am creionat proiectele comune ale anului 2023, ne-am promis să ne bucurăm împreună, la Chișinău, de Ziua Lecturii din Moldova, pe 14 februarie” , a menționat Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău