Pictorul Liviu Hâncu și-a expus lucrările la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”

  • 04 Iunie 2021 11:59
Pictorul Liviu Hâncu și-a expus lucrările la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”

O expoziție personală cu genericul ”Expresia plastică a cotidianului” a artistului plastic Liviu Hâncu a fost vernisată ieri la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 108 de lucrări de pictură, realizate de autor în diferite tehnici.

În debutul manifestării, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că  Liviu Hâncu este un artist plastic consacrat, care s-a afirmat în acest domeniu în țară și peste hotare. ”Face și pictură, și critică de artă. Este un artist care aplică cunoștințele teoretice și în practică. E cunoscut nu numai în toată Europa, dar și dincolo de Ocean”, a mai spus Florina Breazu, potrivit sursei citate.

La rândul său, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, i-a înmânat pictorului o diplomă și medalia ”Mihai Grecu” din partea instituției pe care o conduce, ”pentru promovarea valorilor intelectuale, artistice și morale”.

Liviu Hâncu s-a născut pe 13 iulie 1959 în satul Volodeni, raionul Edineț. În 1978 a absolvit Școala de Arte Plastice ”I. Repin”, iar în 1989 – Academia de Arte Plastice și Arhitectură din Sankt-Petersburg, Rusia. A avut expoziții personale în Republica Moldova, Austria, Germania, România, Slovacia, SUA, Turcia, Ungaria și în alte țări. În 1993 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici și membru al Asociației Internaționale a Artelor Plastice, AIAP UNESCO, Paris. Din 2003 până în prezent este conferențiar universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei. Liviu Hâncu a fost distins cu mai multe premii la numeroase expoziții-concurs din țară și de peste hotare.

Expoziția va fi deschisă până la 20 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău